LIMBA ROMANA SI NORMA ACTUALA

LIMBA ROMANA SI NORMA ACTUALA
-20%
Preț: 23,92 lei
29,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-571-682-0
Anul publicării: 2008
Pagini: 296

DESCRIERE

Editura ALL - Structurata, in mod traditional, pe compartimentele cunoscute ale limbii (fonetica, vocabular, morfologie, mai putin sintaxa), cartea renunta la frecventele exercitii teoretice sau de analiza, in care multa vreme manualele au abundat; ea aduce urmatoarele elemente de noutate, conforme cu ultimele norme inregistrate de DOOM 2: Referiri la accent si la dubletele accentuale; Corespondenta ortografie-ortoepie; Alegerea formei corecte de gen, numar si caz a unor substantive; Ortografia unor forme pronominale si adjectivale (posesive, demonstrative etc); Utilizarea corecta a adjectivului (adjective farar grade de comparatie, confuzia dintre adjectivele variabile si cele invariabile sub raportul numarului);Aspecte ale flexiunii verbului (sufixele gramaticale ale unor verbe in -a si in -i, accentul in flexiunea unor verbe, trecerile de la o conjugare la alta); Definirea sensurilor cuvintelor; Utilizarea paronimelor in contexte adecvate; Recunoasterea apartenentei unor cuvinte la fondul principal lexical sau la masa vocabularului, precum si la un anumit registru stilistic sau temporal (arhaisme, neologisme).

Recunoasterea mijloacelor de imbogatire a vocabularului si a valorii gramaticale a unor cuvinte in context. Prezentul vomul se adreseaza atat elevilor din clasele V-VIII, cat si liceenilor care se pregatesc pentru admiterea la facultate, in conditiile in care numeroase institutii de invatamant superior considera adecvat acest tip de verificare a cunostintelor. El isi propune sa ofere diverse tipuri de exercitii, insotite de rezolvari, care sa faciliteze aprofundarea si completarea unor notiuni insusite in cadrul orelor de limba romana; de aceea ar putea fi utilizat cu succes ca material auxiliar si de catre profesorii care predau aceasta disciplina, atat in ciclul gimnazial, cat si in cel liceal. In sfarsit, poate fi folosit de toti cei care, intr-un fel sau altul, vor sa-si verifice sau sa-si aprofundeze cunostintele de limba romana.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

18,32 lei
22,90 lei (-20%)
Created in 0.141 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.