Lumina in august
29,70 lei
33,00 lei (-10%)

Lumina in august

Lumina in august
-10%
Preț: 29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-710-470-7
Anul publicării: 2017
Pagini: 520
Format: 11,5 x 18,5 cm
Categoria: Fictiune

DESCRIERE

Lumina in august. Marele roman american al lui William Faulkner
 

Joe Christmas nu știe dacă e negru sau alb într-un sud al Statelor Unite în care simpla ambiguitate asupra apartenenței rasiale e de ajuns să te transforme într-un paria. El însuși trăiește când de o parte a acestei linii imaginare, când de cealaltă, urându-i pe albii care nu-l acceptă cu totul, dar și pe negrii cu care refuză să se identifice, într-o schizofrenie violentă care nu poate să sfârșească decât în furie oarbă și, în cele din urmă, în crimă.

Oamenii pe care-i întâlnește, părinți adoptivi bigoți, prostituate, răspopiți, flecari și fete bătrâne par cu toții blestemați să-și trăiască propria specie de nebunie. Povestea lui Christmas se pierde și se regăsește constant printre toate celelalte ale lor, care-o recompun de la distanțe diferite, când binevoitor, când cu maliție, într-un neîntrecut joc de perspective, care face din Faulkner un maestru și din Lumină în august o capodoperă.

 

„Magistrală.” Independent

 

„Prin consimțământul universal al criticilor și cititorilor obișnuiți, Faulkner este recunoscut acum drept cel mai puternic romancier american al secolului, întrecându-i clar pe Hemingway și Fitzgerald.” Harold Bloom


 

 


 

 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.162 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.