Mafia araba in Romania. De la Ceausescu la Iliescu

Mafia araba in Romania. De la Ceausescu la Iliescu
-20%
Preț: 27,92 lei
34,90 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 9786067930580
Anul publicării: 2016
Pagini: 400
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Mafia araba in Romania. De la Ceausescu la Iliescu
 

„Marius Oprea, doctor în istorie, arheolog, poet, activist civic și demnitar, care în timpul studenției a fost urmărit și anchetat de Securitate, a devenit cunoscut după Revoluție prin cărțile despre crimele Securității comuniste. Când l-am chemat în rândurile echipei prezidențiale și l-am însărcinat cu redactarea unui raport asupra Programului anticorupție inițiat în ianuarie 1997, după șapte ani în care o parte din fosta Securitate «privatizase comunismul», am mizat pe faptul că «vânătorul de securiști» va deveni un bun «vânător de corupți». Nu m-am înșelat și acum avem dovada. Dedicația cărții de față, Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu, adresată unui sirian apreciat și iubit de români, face o distincție clară între interlopi și arabii integrați onest în societate, punându-i sub oprobriu pe cei care au văzut țara «ca o pradă». Francezii i-au dedicat un film lui Marius Oprea, iar Guido Barella a publicat în Italia volumul La tortura del silenzio (În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea, Editura Corint, 2015). Sper ca tot mai multe conștiințe să se elibereze de sub «teroarea tăcerii», pentru a ne ajuta să cunoaștem istoria adevărată a tranziției postcomuniste românești.”  EMIL CONSTANTINESCU, Președintele României (1996–2000)

„Istoricul Marius Oprea este și un curajos reprezentant al mass-media din România. În această lucrare remarcabilă, autorul dezvăluie presiunile politice exercitate în România anilor 1990 pentru a mușamaliza cazuri de trafic ilegal de arme, de contrabandă cu țigări, de încălcări ale diferitelor embargouri impuse la nivel internațional, toate acestea fiind simptomatice pentru o disfuncționalitate a sistemului care amenința să submineze structura democratică a statului. Pentru a avea marca autorității, orice analiză critică a luptei duse de România pentru a scăpa de mentalitatea și apăsarea trecutului comunist trebuie să aprecieze și să utilizeze contribuția lui Marius Oprea.”  DENNIS DELETANT, Profesor de studii românești la universitățile din Londra, Georgetown și Amsterdam

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Created in 0.149 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.