Managementul timpului tau
39,92 lei
49,90 lei (-20%)

Managementul timpului tau

Managementul timpului tau
-20%
Preț: 39,92 lei
49,90 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2017
Pagini: 298
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Managementul timpului tau. Ghid de gestionare a stresului pentru cei coplesti de probleme si responsabilitati
 
PERFECŢIUNEA NU ESTE O MĂSURĂ A SUCCESULUI

Străduieşte-te să excelezi în ceea ce faci, nu să atingi perfecţiunea. Excelenţa se poate obţine cu mai mare uşurinţa decât perfecţiunea. O reprezentantă a unei fabrici a afirmat odată, în cadrul unui seminar, că produsul pe care-l vindeau era o realizare perfectă.
 
Alt participant la seminar a întrebat-o dacă fabrica avea im departament de cercetare şi dezvoltare. Răspunsul a fost că da, există, iar cel care a întrebat a replicat: „Ei bine, înseamnă că acel departament lucrează pentru îmbunătăţirea produsului. Prin urmare, nici măcar ei nu-l consideră perfect. Aşa este?”
 
Urmărirea excelenţei îţi va permite să te străduieşti continuu să obţii succesul (indiferent cum îl defineşti), fără să te stresezi pentru ceea ce nu este sub controlul tău.

Un artist, pe nume Yeprem, a văzut o placă de lemn la un târg cu lucruri artizanale şi a cumpărat-o. El meditează la inscripţia de pe placă cel puţin o dată pe săptămână:
 
CE ESTE SUCCESUL?
 
Să-ţi stabileşti obiective;
Dar să nu le faci rigide.
Să-ţi păstrezi concentrarea,
Dar să rămâi disponibil pentru a-i ajuta pe cei din jur.
Să urmăreşti un pian,
Dar să îţi păstrezi flexibilitatea.
Să faci progrese,
Dar nu prea rapid, ca să ai timp să miroşi florile.
Să accepţi laudele,
Dar să le împărţi cu cei care au contribuit la succesul tău.
 
In emisiunea sa TV, Oprah Winfrey îi lua un interviu lui Colin Cowie pe care l-a numit „un maestru în planificarea evenimentelor”. Au prezentat imagini de la nunţi spectaculoase organizate de Colin, iar Oprah l-a întrebat pe acesta ce-i răspunde unei mirese care spune ca vrea o nuntă perfectă.
 
Colin a răspuns fără ezitare: „Nu ai venit la persoana potrivită pentru asta. Eu nu ştiu să fac lucruri perfecte, dar îţi voi oferi un pic din inima mea, mult suflet şi câteva fire de păr alb. Excelenţa în viaţă este suficient de bună”.
 
Sunt ridicol de mari aşteptările tale în legătură cu activităţile sau evenimentele pe care le-ai planificat? Roger, un manager de fabrică, a tot asigurat-o pe fiica sa, pe măsură ce ziua nunţii acesteia se apropia, că „totul va fi perfect”.
 
El a generat aşteptări care au stabilit cadrul ideal pentru un dezastru. In ziua nunţii, fiecare neajuns mărunt s-a transformat într-o mare dezamăgire — nu doar pentru fiica sa, ci pentru întreaga familie — deoarece toţi aşteptau perfecţiunea.
 
Pe de alta parte, într-o alta familie, Gina a vrut s-o trezească la realitate pe sora ei mai mică, Angelina, şi le-a cerut tuturor invitatelor la petrecerea miresei să pună pe hârtie întâmplări neobişnuit de neplăcute pe care le-au văzut la nunţi.
 
Sala s-a zguduit de râsete pe măsură ce au citit poveşti despre tortul miresei care se prăbuşeşte, despre certuri şi bătăi, despre poliţia care a intervenit, despre averse de ploaie sau ninsoare, despre faptul că au fost uitate verighetele, despre chicotelile domnişoarelor de onoare sau despre „nevoia de a merge la oliţă” a celui care purta verighetele pentru miri.
 
In ziua nunţii, când buchetul ei de flori nu a putut fi găsit nicăieri, Angelina a oftat şi a spus: „Nici nu am ajuns la altar şi am deja o poveste de spus”. Membrii familiei şi participanţii la nuntă au fost puţin supăraţi, dar nu atât de stresaţi ca familia lui Roger.
 
Ai putea avea amintiri despre o sărbătoare perfectă sau despre o petrece ori o vacanţă perfectă dar, dacă ai putea reînvia evenimentul, ai vedea probabil că nu totul a fost ideal. Cu toate acestea, evenimentul a fost memorabil şi plin de succes...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Nota autoarei 
Mulţumiri şi aprecieri 
 
Introducere 
 
CAPITOLUL 1: Este timpul să preiei controlul asupra stresului 
 
Ce este, de fapt, stresul 
De ce ajungem la bumout?  
Tabel: STRES: STRATEGII PENTRU A-I FACE FAŢĂ
Cum să-ţi controlezi răspunsurile la factorii de stres 
Intrebări bune pe care este bine să ţi le pui frecvent 
A te scufunda la mal
Tabel: ÎNTREBĂRI LA CARE SĂ TE GÂNDEŞTI 
Ai grijă de tine 
 
CITATE LA CARE MERITĂ SĂ MEDITEZI PERSPECTIVE, LECŢII ŞI DECIZII
 
CAPITOLUL 2: Reflectează şi alege ce este mai important pentru viaţa ta
 
Adevăratul înţeles al managementului timpului
Tabel: CÂTEVA DINTRE LUCRURILE PREŢUITE DE OAMENI 
Amâni cand este vorba să faci ceva pentru tine? 
Tabel: ŞAPTESPREZECE IDEI PENTRU A-ŢI ÎNCORPORA VALORILE ÎN MODUL DE VIAŢĂ 
Insufleţeşte-ţi viaţa 
Tabel: Ce te însufleţeşte?
Tabel: Ce te duce la epuizare?
Beneficiile ascunse ale muncii voluntare 
Insuliţa de pe lacul Innisfree de
WILLIAM BUTLER YEATS  
 
...
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.284 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.