Manual de Educatie plastica, clasa a VII-a

Manual de Educatie plastica, clasa a VII-a
Preț: 0,00 lei
Disponibilitate: în curs de apariție
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: necartonata
Pagini: 80

DESCRIERE

Manual de Educatie plastica, clasa a VII-a
 
Acest manual scolar este realizat in conformitate cu Programa scolara aprobata prin OM nr. 3393 din 28. 02. 2017.
 
Cuprins:
 
Structura acestui manual.............................................................. 4
Introducere.......................................................................... 6
I.Amprente (Recapitulare) ..............................................................7 Lecția1.Materiale și instrumente........................................................ 8 Lecția2.Tehnici de lucru...............................................................10 Lecția3.Amprenta personală...........................................................124. Evaluare..........................................................................14II. Luminiși umbre în mediul înconjurător...............................................15 Lecția1.Redarea în perspectivă a liniei, a suprafeței și a volumului...........................16
Lecția2.Studiu după naturăpeisajul...................................................20 Lecția3.Modularea formelor și texturilor prin valoare......................................22 Lecția4.Studiunatură statică.........................................................26 Lecția5.Efectul spațial al culorilor.......................................................29 6.
Recapitulare și evaluare............................................................30III. Desemnurile unui pictor..............................................................31 Lecția1.Valorațiecreion..............................................................32 Lecția2.Valorațiecărbune............................................................36 Lecția3.Portofoliul de documentare.....................................................38 4.Recapitulare și evaluare............................................................40IV. Povești în culori.....................................................................41 Lecția1.Compoziția statică și compoziția dinamică........................................42 Lecția2.Centrele compoziționale: centrul de interes.......................................45 Lecția3.Compoziția plastică cu mai multe centre de interes................................. 47 4.Recapitulare și evaluare............................................................50V. Simboluri...........................................................................51 Lecția1.Simbolurile în artă............................................................52 Lecția2.Compoziția decorativă; stilizarea................................................53 Lecția3.Principiidecorative:repetiția,alternanța,simetria..................................56 \
Lecția4.Jocul de fond.................................................................58 5.Recapitulare și evaluare............................................................62VI.
Pagini din istoria artei românești......................................................63 Lecția1.Preistoria și Antichitatea........................................................ 64 Lecția2.Epoca Medievală.............................................................. 67 Lecția3.Arta românească în secolul al XIX-lea.............................................70 Lecția4.Arta românească în prima jumătate a secolului XX.................................73 5.
Recapitulare și evaluare............................................................ 76
Recapitulare finală.................................................................... 77 Autoevaluare de grup................................................................. 78 Dicționar la purtător...................................................................79

 "Intr-o zi, un tanar a venit la studioul renumitului artist plastic spaniol Pablo Picasso si i-a spus:

- Maestre, am venit sa invat. Cat timp mi-ar trebui sa devin un mare artist ca tine?

- Cel putin zece ani, raspunse Picasso.

- Cum? Zece ani? Asa de mult? se mira tanarul.

- Daca stau sa ma gandesc mai bine, chiar douazeci de ani, continua artistul.

- Esti sigur? Asta nu suna deloc bine. E mult prea mult... Picasso il privi in ochi si ii declara simplu:

- Mie mi-a luat intreaga viata.”

Scurta poveste de mai sus este mesajul nostru de suflet pentru voi, dragi elevi ai clasei a VII-a, si se refera la PERSEVERENTA.

Pana acum ati facut deja pasi importanti in explorarea conceptelor specifice disciplinei Educatie plastica, de aceea, in acest an scolar, va propunem sa reflectati mai mult la rolul si la implicatiile artei plastice in viata noastra.

Pe langa reflectie, activitatile de invatare va vor da prilejul:
sa aflati informatii utile;
sa exersati deprinderi vechi si noi in situatii complexe, comunicand ganduri, emotii, sentimente, prin intermediul desenului, al picturii etc.;
sa faceti legatura cu ceea ce invatati la alte discipline;
sa manifestati atitudini pozitive fata de experiente diverse.

Priviti paginile de Recapitulare si evaluare ca pe niste popasuri in care respirati si confirmati ceea ce ati invatat.

Un an cu inspiratie!

Manualul este prezentat in varianta tiparita si in varianta digitala. Varianta digitala are un continut similar celei tiparite. In plus, cuprinde o serie de activitati multimedia interactive de invatare (exercitii interactive, jocuri educationale, animatii, filme, simulari).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.131 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.