Maresalul lui Stalin. Viata lui Gheorghi Jukov

Maresalul lui Stalin. Viata lui Gheorghi Jukov
-20%
Preț: 35,92 lei
44,90 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 9786067935585
Anul publicării: 2019
Ediția: brosata
Pagini: 496
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Maresalul lui Stalin. Viata lui Gheorghi Jukov
 

Premiul pentru cea mai bună carte de istorie acordat de

The Society of Military History

 

Om cu o voință de nezdruncinat și extrem de energic, Gheorghi Jukov a condus armata sovietică în toate momentele de cotitură ale celui de-al Doilea Război Mondial. El este cel care a împiedicat armata germană să cucerească Leningradul în septembrie 1941, cel care a dirijat apărarea Moscovei în octombrie 1941, cel care a condus Armata Roșie în marșul ei spre Berlin și a acceptat în mod oficial capitularea necondiționată a Germaniei în primăvara anului 1945. După război, Jukov a avut un rol de seamă în sfera geopoliticii. În calitate de ministru al apărării în epoca Hruciov, a fost unul dintre arhitecții strategiei militare sovietice în timpul Războiului Rece. Considerat de occidentali drept un erou popular, fiind singurul general sovietic care a apărut pe coperta revistei Time, Jukov a intrat adeseori în conflict cu autoritățile comuniste. Acuzat pe nedrept de lipsa de loialitate față de regim, a fost exilat de două ori, iar numele i-a fost șters din istoria oficială a propriei țări. Lăsând la o parte exagerările datorate cultului personalității lui Jukov, autorul combate multe dintre miturile care s-au născut în jurul vieții și carierei sale și prezintă lucruri inedite despre relațiile acestuia cu Stalin, Hruciov și Eisenhower.

 

„Pe lângă faptul că îi va captiva, cum este și firesc, pe cei interesați de istoria militară, această carte oferă informații ample despre felul în care se lucra și se supraviețuia pe timpul lui Stalin și al lui Hruciov. Avem în față povestea scrisă cu pricepere a unui om extraordinar, care a trăit în vremuri extraordinare.”

Evan Mawdsley, BBC History Magazine

 

„Roberts îi face, în mare măsură, dreptate mareșalului Jukov [...] în această iscusit scrisă și temeinic documentată lucrare, care îi va bucura nu doar pe specialiști și pe cei pasionați de istoria celui de-al Doilea Război Mondial, ci și pe un cerc larg de cititori.”

History Today

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.165 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.