Martorii patimilor
13,49 lei
14,99 lei (-10,01%)

Martorii patimilor

Martorii patimilor
-10%
Preț: 13,49 lei
14,99 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-736-202-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Martorii patimilor
 

Celebrul autor italian GIOVANNI PAPINI construieşte 7 povestiri axate pe faptele şi trăirile martorilor reali sau imaginari ai patimilor lui Isus, descriind felul în care aceştia au fost afectaţi de întâlnirea cu Fiul lui Dumnezeu.

Într-o ordine cronologică aflăm prin ce şiretlicuri îl convinge diavolul pe Iuda Iscarioteanul să-l vândă pe Mântuitor pe 30 de arginţi (Ispitirea lui Iuda); apoi citim despre Barabba, criminalul care a fost cruţat de Pilat (Fiul Tatălui); în a treia povestire găsim episodul cu tăierea urechii lui Malhus de către apostolul Petru în momentul în care Isus este capturat în Grădina Ghetsimani (Urechea lui Malhus); în cea de-a patra legendă este prezentat Simon din Cirene, cel care a cărat crucea pe Golgota în locul Mântuitorului (Cirenianul), iar în Răzbunarea lui Caiafa suntem martori la momentul în care acesta, într-un acces de grandomanie, susţine cât de mândru este că el, un simplu om, a omorât un Dumnezeu. Nebunia lui Pilat relevă un om obsedat de descoperirea adevărului şi chinuit de vina de a fi măcelărit iudeii.

În cea de-a şaptea şi ultima povestire sunt prezentate două personaje inventate de Papini: Papa Celestin VI şi rabinul Sabbatai ben Shalom (Legenda Marelui Rabin).

O carte memorabilă despre zbuciumul lăuntric al acestor personaje şi destinul tragic al fiecăruia dintre ele, scrisă într-o manieră ce vă va cuceri cu siguranţă.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Martorii patimilor

Imi plange sufletul :(

Titluri de aceiași autori

11,20 lei
14,00 lei (-20%)
14,72 lei
17,95 lei (-17,99%)
Created in 0.121 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.