Masoneria si intelesul ei tainic

Masoneria si intelesul ei tainic
-20%
Preț: 25,60 lei
32,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-111-551-1
Anul publicării: 2019
Ediția: brosata
Pagini: 240
Format: 14 x 21 cm
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Masoneria si intelesul ei tainic
 

Ordinul, a carui lucrare suntem invatati s-o onoram cu numele de «stiinta» sau «arta regala», are cu siguranta in vedere un tel mai inalt decat insuflarea necesitatii de a practica virtutile sociale comune intregii lumi si care, in niciun caz, nu sunt monopolul francmasonilor. Desigur, se cuvine ca noi sa ne familiarizam cu ceea ce reprezinta acest obiectiv mai inalt, pentru a ne intreba de ce indeplinirea acestui tel merita sa fie numita stiinta si sa ne lamurim ce sunt acele «Misterii» pe care doctrina noastra ne promite ca le vom putea atinge in cele din urma, daca ne vom concentra destul de intens pentru a intelege ce poate Masoneria sa ne invete.

 

[…] Ni se spune ca aceste «Misterii» au fost predate candva «pe cele mai inalte coline si in cele mai joase vai», expresie care nu este decat o figura de stil pentru a spune, mai intai, ca ele au fost predate in cea mai mare izolare si in cel mai mare secret si, in al doilea rand, ca ele au fost predate atat in forme simple, cat si in forme avansate, in functie de capacitatea de intelegere a discipolilor acestora. Este vorba, bineinteles, de cunoasterea comuna tuturor marilor sisteme secrete ale Misteriilor (despre care spunem ca sunt «ordinele nobile ale arhitecturii», adica ale zidirii sufletului) care au existat in Orient, in Caldeea, Asiria, Egipt, Grecia, Italia, printre evrei, printre mahomedani si printre crestini, chiar si printre popoarele africane necivilizate.

W. L. Wilmhurst

Trupul ceresc trebuie construit din insusirile pure ale celui pamantesc. Acesta este unul din cele mai mari secrete si Misterii ale procesului de regenerare si de auto-transformare. Aceasta este adevarata constructie a templului de care se ocupa Masoneria.

W. L. Wilmhurst

 

C U P R I N S

Cuvant-inainte la a doua editie romaneasca            7
INTRODUCERE - Pozitia si posibilitatile Ordinului Masonic            21

CAPITOLUL I
            Simbolismul profund al Masoneriei            34

CAPITOLUL II
            Masoneria ca filozofie            67

CAPITOLUL III
            Note suplimentare despre simbolismul Masoneriei            99
            Forma lojii            103
            Pozitiile oficiantilor lojii            112
            Luminile mari si luminile mici            117
            Deschiderea si inchiderea lucrarilor            123
            Sortul masonic            146
            O rugaciune la inchiderea lucrarilor            148

CAPITOLUL IV
            Sfantul Arc Regal al Ierusalimului            150
            Ceremonia de inaltare            162

CAPITOLUL V
            Francmasoneria si relatiile sale cu Vechile Misterii            181

GLOSAR            225

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.176 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.