Momente si Schite , Nuvele si Povestiri

Momente si Schite , Nuvele si Povestiri
Preț: 7,50 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-7664-15-0
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 328
Format: 13X20

DESCRIERE

Momente si Schite , Nuvele si Povestiri
Pe 30 ianuarie 1852, se năştea în satul Haimanale (care astăzi îi poartă numele) din judeţul Prahova, marele nostru dramaturg Ion Luca Caragiale.
Clasele primare le urmează la Ploieşti, după care îşi continuă studiile la Bucureşti, urmând ca în anul 1868 să se înscrie la Conservatorul de Artă Dramatică, fascinat fiind de performanţele teatrale ale unchiului său lorgu Caragiale. în aceste împrejurări îl cunoaşte pe Eminescu, atunci când tânărul poet era sufleur şi copist în trupa lui lorgu.
începutul activităţii jurnalistice a lui Caragiale este datat în luna octombrie 1873, la ziarul „Telegraful" din Bucureşti unde publică rubrica de anecdote intitulată „Curiozităţi". începând de atunci colaborează cu mai multe publicaţii de renume ale vremii şi începe să publice, sub diferite pseudonime, inegalabilele sale creaţii, printre care „O noapte furtunoasă" şi „O scrisoare pierdută".
în 1893, retras din jurnalistică încă de la sfârşitul anului 1889, Caragiale a înfiinţat revista „Moftul român".Printre altele, Caragiale a fost şi directorul Teatrului, National din Bucureşti.
în 1904 decide să se mute împreună cu familia la Berlin unde va trăi până la trecerea în nefiinţă la data de 9 iunie 1912.

Cuprins:
MOMENTE SI SCHITE:
D-l Goe
Vizita
Bubico
La pasti
Lantul slabiciunilor
.....................etc
NUVELE SI POVESTIRI
Doua loturi
La hanul lui Manjoala
O faclie de paste
In vreme de razboi
.....................etc

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.