Nexus
36,86 lei
44,95 lei (-18%)

Nexus

Nexus
-18%
Preț: 36,86 lei
44,95 lei (-18%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-46-7236-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: brosata
Pagini: 384
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Nexus
 

Nexus este ultimul roman din trilogia Răstignirea trandafirie, scrisă de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisă în Statele Unite ale Americii şi publicată la Paris între 1949 şi 1960.

Romanul Nexus (1960), ultimul volum al trilogiei Răstignirea trandafirie, dezvăluie portretul unui scriitor format, care, după chinuitoare îndoieli şi o mulţime de romane scrise în minte, reuşeşte în sfîrşit să-şi pună ideile pe hîrtie. Faptul acesta însă pare să atragă după sine o ruptură cu lumea atît de familiară din primele două volume: minunatele poveşti ale prietenilor autorului, paginile de analiză literară şi socială există în continuare, sînt la fel de pline de spirit şi umor, însă în ele se simte o umbră de cinism şi de tristeţe. Nexus este, paradoxal, volumul de rămas-bun al unui romancier aflat încă la începutul drumului, volumul care îi oferă lui Miller confirmarea destinului său de scriitor, nelăsîndu-i astfel nici o altă opţiune decît să continue să scrie, confruntat în permanenţă cu izolarea şi responsabilitatea actului de creaţie.

 

Răstignirea trandafirie este capodopera lui Henry Miller – o descriere detaliată şi amuzantă a eforturilor sale, financiare şi spirituale, de a deveni scriitor. Însă dincolo de acest aspect, cele trei volume sînt pline de poveşti despre prietenii săi, despre vecini sau foşti colegi, o umanitate colorată, într-o vervă neobosită, prin intermediul căreia Miller reuşeşte să recreeze tonul şi textura vremurilor de la începutul secolului XX. Scrisă în stilul lipsit de convenţionalism, pe alocuri naturalist, al prozei americane moderne, trilogia conţine resurse inepuizabile de umor, mai ales în momentele în care Miller se transformă în obiectul propriilor reflecţii. Răstignirea trandafirie încearcă să spună totul fără teama că va spune prea mult şi autorul ei se situează în permanenţă de partea vieţii şi a creativităţii.” (Choice)

 

„Nimic nu se compară cu Henry Miller în momentele sale de maximă exaltare... Răstignirea trandafirie este cea mai ambiţioasă operă a sa şi una dintre cele mai bine scrise.” (Norman Mailer) 

 

„Deși milioane de americani nu l-au citit pe Dostoievski și nu i-ar recunoaște numele dacă l-ar auzi rostit, totuși milioane întregi descind direct din paginile lui și vin aici, în America…” (Henry Miller)

„Nu, oriunde te-ai răsuci, drumul e blocat. Nu-i nevoie să-i invocăm pe Dumnezeu, pe Diavol sau Soarta.
Dumnezeul întregii Creații trage un pui de somn în timp ce noi ne dăm de ceasul morții ca să soluționăm marele puzzle.” (Henry Miller)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

26,25 lei
35,00 lei (-25%)
27,02 lei
32,95 lei (-18%)
40,96 lei
49,95 lei (-18%)
47,52 lei
57,95 lei (-18%)
20,46 lei
24,95 lei (-18%)
24,56 lei
29,95 lei (-18%)
Created in 0.121 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.