Noul Cod penal comentat
89,10 lei
99,00 lei (-10%)

Noul Cod penal comentat

Noul Cod penal comentat
-10%
Preț: 89,10 lei
99,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-127-658-8
Anul publicării: 2012
Pagini: 1000
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

Noul Cod penal comentat

Lucrarea Codul penal comentat, Partea generală cuprinde comentarea pe articole a Codului penal adoptat prin Legea nr. 268/2009.

Acest prim volum este consacrat "Părţii generale" a Codului penal.

Fiecare text al codului este însoţit de o bibliografie specială selectivă formată din articole şi note publicate în revistele de specialitate ori monografii, de un comentariu teoretic, precum şi de referiri la practica judiciară. Comentariul teoretic este sistematizat pe mai multe subpuncte.

Comentariul la fiecare text este precedat de o examinare comparativă a conţinutului acestuia cu cel existent (corespondent) în legea penală anterioară pentru a pune în evidenţă elementele de particularizare, cât şi cele comune (acolo unde sunt) şi a desprinde raţiunea pentru care legiuitorul în noul Cod penal a procedat la modificări semnificative în reglementarea anumitor instituţii fundamentale ale dreptului penal, cât şi la introducerea de noi instituţii.

Autorii lucrării nu şi-au propus să trateze şi referinţe istorice privitoare la textele analizate, ci să facă unele referiri numai acolo unde acestea aveau o relevanţă în explicarea evoluţiei unor texte, cum ar fi cele privitoare la reglementarea principiului legalităţii incriminării, principiului legalitătii sancţiunilor de drept penal sau a trăsăturilor esenţiale ale infracţiunii ori a sancţiunilor aplicabile minorului infractor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Carti pentru copii

Created in 0.124 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.