Procedura penala. Partea speciala. Editia a 3-a

Procedura penala. Partea speciala. Editia a 3-a
-15%
Preț: 113,90 lei
134,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-18-0568-6
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 896
Categoria: Drept

DESCRIERE

Procedura penala. Partea speciala. Editia a 3-a. De Mihail Udroiu. Editura C. H. BECH
 
Despre lucrare

Intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură penală (NCPP) a atras după sine restructurarea logicii procesuale în cadrul noului model de proces penal. Această carte, elaborată de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, conține o prezentare suplă și accesibilă a noilor instituții procedurale din Partea specială a NCPP în scopul înțelegerii intenției legiuitorului, dar și a modului în care se vor aplica în practică noile dispoziții procedurale.

Despre Ediția 3

Această ediție aduce o nouă structurare și prezentare a informațiilor, aptă de a face lucrarea mult mai facil de parcurs. Fiecare capitol este însoțit de un sumar în care sunt evidențiate elementele ce urmează a fi analizate. Totodată, regăsim o restructurare a comentariilor, precum și noi explicații asupra instituțiilor de Procedură penală, Partea specială. De asemenea, sunt analizate toate soluțiile pronunțate în recurs în interesul legii, hotărâri preliminare și deciziile Curții Constituționale, precum și modificările introduse prin O. U. G. nr. 18/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
 

Din cuprins

 • evidențierea diferențelor dintre vechiul și NCPP
 • prezentare detaliată a modului în care vor fi aplicate în practică instituții precum: continuarea efectuării urmăririi penale față de suspect, audierea anticipată, camera preliminară, recursul în casație etc.
 • soluții jurisprudențiale ale instanței supreme și ale altor instanțe naționale
 • jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în cauzele contra României, în scopul relevării modului în care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instanței de la Strasbourg
 • peste 50 de grile și răspunsuri

Puncte forte
 • una dintre cele mai performante cărți de Procedură penală, Partea specială  în înțelegerea și aplicarea NCPP
 • informații complete pe fiecare temă de Procedură penală, Partea specială
 • conține modificările aduse prin O. U. G. nr. 18/2016
 • o nouă structurare și prezentare a informațiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs
 • sumar pentru fiecare capitol în care sunt evidențiate în esență elemente ce urmează a fi analizate
 • restructurarea comentariilor referitoare la aplicarea legii penale în timp
 • peste 1600 de noi comentarii ale instituțiilor de Procedură penală, Partea generală
 • analiza tuturor soluțiilor pronunțate în recurs în interesul legii și hotărâri preliminare până în mai 2016
 • analiza deciziilor Curții Constituționale
Despre autor

Mihail Udroiu este doctor în drept și formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii la disciplina drept penal și drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal și al proiectului Noului Cod de procedură penală și al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții penale. Autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juriștilor și de Academia Română pentru 4 lucrări.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.318 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.