Relatii internationale si diplomatie

Relatii internationale si diplomatie
-10%
Preț: 40,50 lei
45,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-28-0425-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Ediția: necartonata
Pagini: 264
Categoria: Afaceri

DESCRIERE

Relatii internationale si diplomatie. Intre teorie si practica

 

“Relatii Internationale si Diplomatie – intre teorie si practica”,  o carte care raspunde unei nevoi nu doar din partea aspirantilor la un post intr-o ambasada sau intr-o organizatie internationala, ci, deopotriva,  este  recomandata politicienilor si mediului corporativ cu activitate in domeniul  economiei internationale.


O carte de mare ajutor pentru studenti,  jurnalisti, dar si pentru acele persoane care apar pe posturile de televiziune pentru a-si da cu parerea in orice problema de politica externa, relatii internationale si diplomatie, persoane cu pretentii de comentatori priceputi, fara a  avea minimum de experienta in domeniu, fara a cunoaste sensul  termenilor folositi.


Cititorii vor gasi intre copertile acestui volum un instrument de lucru indispensabil pentru abordarea corecta a relatiilor internationale, prin intelegerea paradigmelor de baza ale politicii externe, diplomatiei, geopoliticii si geostrategiei. Conceputa in 12 capitole, lucrarea il  familiarizeaza pe cititor cu  terminologia relatiilor internationale, relatiilor diplomatice si consulare, tratatelor internationale, limbajului diplomatic si a uzantelor de protocol. In comparatie cu  alte lucrari pe aceeasi tema existente pe piata editoriala din România, pentru o buna intelegere a domeniului, un element de noutate pe care il aduce autoarea este imbinarea armonioasa a notiunilor teoretice cu aspectele practice.


Bogatia de informatii si exemple practice face din aceasta carte o  adevarata bijuterie in biblioteca oricarei persoane interesata de informare, documentare si perfectionare profesionala in domeniul relatiilor internationale.

 

Capitolul I
Politica externa. Relatii internationale
/ 11

Capitolul II 
Geopolitica si geostrategia in relatiile internationale
/ 73

Capitolul III
Globalizarea si statul
/ 83

Capitolul IV 
Relatii diplomatice. Diplomatia ca profesie de stat
/ 95

Capitolul V
Misiunea diplomatica. Membrii corpului diplomatic si consular
/ 121

Capitolul VI 
Documente si corespondenta diplomatica
/ 159

Capitolul VII
Circulatia persoanelor. Cooperare judiciara internationala
/ 13

Capitolul  VIII
Protectie displomatica si consulara
/ 185

Capitolul IX
Limbaj diplomatic si comunicare publica
/ 197

Capitolul X 
Imunitati si privilegii
/ 205

Capitolul XI 
Cariera diplomatica. Formarea profesionala
/ 225

Capitolul XII 
Uzante de protocol institutional
/ 239

Bibliografie / 259

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.