Salutari din Bucuresci. Voiaj in Belle Epoque. Editie bilingva

Salutari din Bucuresci. Voiaj in Belle Epoque. Editie bilingva
-20%
thumbthumbthumb
Preț: 79,20 lei
99,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-035-019-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: necartonata
Pagini: 120
Format: 24 x 26,5 cm
Categoria: Carti

DESCRIERE

Salutari din Bucuresci. Voiaj in Belle Epoque. Editie bilingva

 

Albumul “Salutări din Bucuresci” ne invită într-un voiaj imaginar în timpul ideal al perioadei “Belle Époque” prin intermediul cromolitografiilor de epocă, adevărate mărturii ale unei epoci cu mult parfum: cărți poștale înfățișând grădini, parcuri, monumente și clădiri importante ale Capitalei (unele interesante și din perspectiva paralelismului trecut/prezent), partituri muzicale, programe ale pieselor de teatru, afișe, reclame, cataloage de produse sau de modă, diplome, acțiuni sau obligațiuni bancare, facturi, bancnote, timbre - toate frumos ornamentate și ilustrate în spiritul artistic al acelor vremuri. Desenele foarte elaborate, hârtia de calitate și grija impresionantă pentru detaliu transformă aceste documente în adevărate opere de artă. În plus, reconstituirea imagistică a Micului Paris este completată de câteva explicații ale autorului ce conțin elemente cheie ale acelei perioade.

 

Colecționar recunoscut de documente istorice, curator și organizator de expoziții și evenimente culturale, autor al mai multor albume pe tema istoriei Bucureștiului, Sorin Mărgărit ne poartă într-o nouă plimbare impregnată de parfumul rafinat al trecutului: „Bucuresciul Belle Époque”. Anii de la sfarșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX au fost ani de optimism și emancipare, conturând o perioadă aproape fără seamăn în istoria universală. Bucureștiul a simțit și el pulsul vremurilor: cuprins de elanurile creației artistice și ale curiozității științifice, sedus de euforia călătoriilor și înveșmântat elegant în țesături de calitate, orașul strălucește, arătandu-și „cea mai frumoasă fațetă”.

 

Autor: Sorin Mărgărit

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Istorie

Created in 0.187 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.