Secretul cuplurilor fericite
24,65 lei
29,00 lei (-15%)

Secretul cuplurilor fericite

Secretul cuplurilor fericite
-15%
Preț: 24,65 lei
29,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8560-48-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: brosata
Pagini: 320
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Secretul cuplurilor fericite. Cum sa depasin crizele si conflictele din cuplu

 

Vrei să ai dreptate sau să fii fericit?

Unele cupluri sunt fericite doar la începutul relației, în timp ce altele reuşesc să-şi păstreze fericirea pe termen lung. Partenerii cuplurilor fericite trec prin aceleaşi momente dificile şi au aceleaşi surse generatoare de conflict ca şi perechile nefericite. Se confruntă cu neînţelegeri în privinţa problemelor fundamentale, dar se ceartă şi când vine vorba de cine ţine telecomanda, de felul în care îşi petrec weekendul…

De ce unii reușesc acolo unde majoritatea eșuează? Psihologii au descoperit că perechile fericite au anumite comportamente, strategii, atitudini și credințe care le lipsesc celoralți și care le ajută să depășească momentele de criză și conflictele inevitabile vieții în doi.

Această carte prezintă în detaliu observațiile psihologilor și ne învață cum să evităm capcana rutinei în cuplu și cum să ne transformăm relația într-un spațiu de împlinire personală, conjugală și familială. Fericirea se învață și se construiește, reprezentând o alegere de viață.

 

Yvon Dallaire este un renumit psiholog și sexolog, autor și conferențiar. Practică terapia de cuplu de peste 25 de ani. Colaboratoarea sa pentru această carte, Catherine Solano, este medic sexolog și autoarea mai multor lucrări destinate marelui public.

 

Fragment din carte:

"Prefaţă

Fericirea există in cupluri fericite, şi cu toţii am întâlnit astfel de perechi, dar, aşa cum vom descoperi în cartea extrem de bine structurată a lui Yvon Dallaire, aceste cupluri nu sunt neapărat cele care afirmă sus şi tare că sunt fericite. Un cercetător, specialist în relaţia de cuplu, nu se poate mulţumi cu mărturia celor care declară că „trăiesc fericiţi de 20, 30 sau 40 de ani!“ sau care îşi definesc înţelegerea în cuplu pornind de la satisfacţia personală că „au câştigat lozul cel mare căsătorindu‑se cu sufletul pereche“ ori care se bazează pe fidelitatea partenerului lor sau pe a lor. Datoria lui e să incerce să înţeleagă mai bine de ce anumite cupluri se închid în nefericire, iar altele parcă înfloresc, apropiindu‑se de ceea ce numim fericire. Autorul, psiholog şi sexolog foarte cunoscut în ţările francofone, ne dezvăluie că, de fapt, cuplurile fericite au nu numai o istorie personală, ci şi o istorie de cuplu plină de semnificaţii, o istorie animată zilnic de comportamente prin care reuşesc să treacă peste neînţelegerile şi conflictele inevitabile din viaţa în doi. Cuplurile de genul acesta au ştiut să se întoarcă în timpul crizelor la valorile fundamentale de la începuturi şi să menţină un anumit grad de coeziune în faţa acelor..."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

26,35 lei
31,00 lei (-15%)
23,80 lei
28,00 lei (-15%)
Created in 0.153 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.