Splina. De la laparoscopie la chirurgia robotica si inapoi

Splina. De la laparoscopie la chirurgia robotica si inapoi
-10%
Preț: 22,68 lei
25,20 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 208

DESCRIERE

Splina. De la laparoscopie la chirurgia robotica si inapoi
 
Bazată pe experiența a peste 400 de splenectomii laparoscopice și robotice, cartea reprezintă un ghid pentru buna orientare a oricărui chirurg care se aventurează în zona de frontieră a domeniului său de competență. Capitolele sunt repere ale unui drum parcurs de la operația deschisă, la spenectomia laparoscopică, la cea robotică și, în fine, la întoarcerea la laparoscopie ca metodă standard în cele mai multe cazuri de spenectomie. Principala indicație a splenectomiei laparoscopice rămâne în continuare PTI, domeniu în care s-au produs însă atâtea schimbări interesante, încât s-a cerut punctul de vedere al unui hematolog. De asemenea, sub presiunea progreselor permanente în înțelegerea funcțiilor splinei și încurajați de noile tehnologii, un capitol separat tratează problema introducerii noului în chirurgie.

Cuprins: O splină care a schimbat lumea; Povestiri persane. Elemente de anatomie vasculară a splinei utile chirurgului. Funcțiile splinei. Splenectomia laparoscopică în PTI - punctul de vedere al hematologului. Splenectomia laparoscopică în PTI - punctul de vedere al chirurgului. Splenectomia minimal invazivă în anemiile hemolitice. Chistele splenice; O indicație clară pentru splenectomia parțială laparoscopică sau robotică. Splenectomia minimal invazivă în bolile maligne. O decizie dificilă - splenectomia minimal invazivă la pacientul cirotic. Splenectomias laparoscopică, splenectomia robotică - observații de tehnică chirurgicală. Complicații ale splenectomiei laparoscopice și robotice; Tromboza portală după laparoscopie - o complicație subestimată. Inovarea, noutatea, experimentul, cercetarea, invenția în chirurgie. Cazul laparoscopiei și cel al chirurgiei robotice.

Adresabilitate: Medici chirurgi, rezidenți.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Specialitati fundamentale

Created in 0.198 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.