Spune-mi o poveste cu pisici
40,50 lei
45,00 lei (-10%)

Spune-mi o poveste cu pisici

Spune-mi o poveste cu pisici
-10%
thumbthumbthumb
Preț: 40,50 lei
45,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8986-09-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: cartonata
Pagini: 80
Format: 20 × 25 cm
Categoria: Ilustrate

DESCRIERE

Spune-mi o poveste cu pisici

 

VÂRSTA: +7 ani, +10 ani, cărți fără vârstă

Antologie ilustrată de basme cu pisici

„Spune-mi o poveste cu pisici” este o antologie de 13 basme care au ca personaj central… pisicile. Antologia cuprinde basme clasice, precum Motanul încălțat sau Muzicanții din Bremen, dar și basme mai puțin cunoscute în spațiul nostru cultural, venind din tradiția folclorică maghiară, greacă sau coreeană.

Cuprins:

 1. Iacob și tatăl său
 2. Finii motanului
 3. Câinele, pisica, iepurele și șoarecele
 4. Regele Kațor
 5. Muzicanții din Bremen
 6. Motanul încălțat
 7. Numele pisicii
 8. Mireasa pisică
 9. Castelul bântuit
 10. Cutiuța fermecată
 11. Șoriceii
 12. Pisica albă și șarpele verde
 13. Morarul și pisica

 

Basmele sunt povestite de Eniko Szabo, psiholog și terapeut prin povești din Sfântul Gheorghe. Eniko a crescut cu aceste povești auzite de la oameni dragi și apropiați ei. Ea crede în puterea basmelor de a vorbi despre simboluri străvechi și tipare umane valabile în toate epocile.

 

Ilustrațiile cărții, semnate de Karda Zenko, combină pictura și colajul. Stilul grafic evocă misterele basmelor și aduce totodată un suflu proaspăt textelor clasice. Karda Zenko a mai ilustrat pentru editura noastră „Povestea a doi pui de tigru” de Nina Cassian.

 

„Spune-mi o poveste cu pisici” este prima carte din colecția de texte clasice pe care o deschide editura noastră. Credem în universalitatea basmelor și avem convingerea că ele se adresează deopotrivă copilului și maturului. Fiecare basm este precedat de un scurt text de întâmpinare, care îi propune cititorului adult o cărare de sens. Cărarea îl va scoate departe, dincolo de înșiruirea de fapte din poveste. Acolo vă dăm întâlnire tuturor, pentru a ne hrăni cu esențele tari ale înțelepciunii tradiționale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.122 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.