Tara lui Putin - O calatorie in Rusia reala

Tara lui Putin - O calatorie in Rusia reala
-20%
Preț: 28,79 lei
35,99 lei (-20,01%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 9786068905877
Anul publicării: 2018
Ediția: cartonata
Pagini: 304
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Tara lui Putin - O calatorie in Rusia reala
 
OMUL OBIȘNUIT ÎN ȚARA LUI PUTIN
Ales la întâmplare, punând degetul pe o hartă, orașul Celeabinsk – fosta inimă a programului nuclear rusesc – i-a oferit, mai bine de două decenii, corespondentei NPR, Anne Garrels, posibilitatea de a înțelege viața de zi cu zi a cetățeanului rus obișnuit, precum și o perspectivă pe care Moscova nu i-ar putea da-o nimănui.
 
Celeabinsk, la a cărui periferie alternează sate în paragină, râuri cu ape mânjite de steril, fabrici închise și lacuri superbe, dar pe lângă care un contor Geiger cârâie amenințător, poate fi considerat un microcosmos al Rusiei postsovietice. „Nu plecăm de aici. E căminul nostru, spunea unul dintre cei intervievați.
 
Și, oricum, nu ne-ar cumpăra nimeni casele." Profund rănită de autoflagelarea postcomunistă și de crahul economic, de faptul că se consideră învinsă în fața unui NATO care promitea că nu vor exista învingători și învinși și, mai nou, de sancțiuni și de scăderea prețului petrolului, Rusia reală a suferit îndelung, devenind un mediu propice pentru clici și corupție.
 
Societatea trece cu vederea flagelul SIDA, alcoolismul și dezbinarea socială și caută, cu disperare, un dram de
stabilitate și o identitate proprie, lucruri pe care, în ciuda abuzurilor și pedepselor nedrepte, un om știe cu dibăcie să i le
promită: Vladimir Putin.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Istorie

Created in 0.188 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.