Teologia academica si responsabilitatea ei in misiunea Bisericii

Teologia academica si responsabilitatea ei in misiunea Bisericii
-15%
Preț: 35,70 lei
42,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-666-535-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: brosata
Pagini: 580
Format: 16,5 x 23 cm

DESCRIERE

Teologia academica si responsabilitatea ei in misiunea Bisericii
 

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat, „din mila lui Dumnezeu”, și în acest an al mântuirii, 2015, ca și în anii precedenți, tradiționalul „Simpozion internaţional Dumitru Stăniloae”, ajuns la ediția a III-a. Organizat în colaborare cu Centrul de Cercetare în Teologie „Filaret Scriban” al Facultății noastre și cu Centrul eparhial Iaşi, lucrările simpozionului s-au desfășurat, în zilele de 14-16 mai 2015, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. 

 

 

            Scopul declarat al simpozionului a fost, ca și în cazul simpozioanelor organizate în cadrul facultății până acum, ca tema stabilită și dezbătută în cadrul lucrărilor simpozionului, prin referatele prezentate și discuțiile purtate, precum și ca urmare a concluziilor rezultate, să determine, pe cât posibil, o reflecție pentru membrii comunității academice teologice care să conducă la înnoirea învățământului teologic, iar acesta să fie cât mai ancorat în contextul lucrării Bisericii astăzi.

 

 

            Ne dorim ca lucrările simpozionului nostru să fie o provocare atât pentru cadrele didactice ale facultății, ca temă de cercetare și pe viitor, cât și pentru studenții facultății, ca temă de reflecție, ca frământare sau preocupare din partea noastră pentru ca lucrarea din facultate să fie una, cât se poate de mult, comună, profesori și studenți, și de a face din activitatea didactică, din gândirea teologică și din slujirea practică o lucrare vie și lucrătoare. Mulţumind tuturor susţinătorilor, participanţilor şi ostenitorilor, dorim, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca volumul de față să fie un nou impuls întru înnoirea comunității Facultății noastre de teologie spre înnoirea Bisericii, pe care aceasta o slujește, și spre mântuire. 

Pr. Ion Vicovan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.165 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.