Tratat de cardiologie - Volumul. 1

Tratat de cardiologie - Volumul. 1
-15%
Preț: 187,00 lei
220,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2002
Pagini: 1064
Format: 20 x 28 cm

DESCRIERE

Tratat de cardiologie - Volumul. 1. Costin Carp
 
Tratatul de cardiologie reprezinta contributia unui numar mare de cardiologi eminenti din centrele universitare ale tarii, carora li s-au asociat tineri cardiologi si experti in explorari neinvazive sau invazive, ca si in interventii chirurgicale si nechirurgicale.
 
Elaborat la cumpana dintre milenii, tratatul de fata corespunde unei perioade de progrese accelerate in majoritatea domeniilor cardiologiei.
 
Tinand seama de achizitiile recente in cardiologie, autorii, coordonati de prof. dr. Costin Carp, au inclus in acest tratat capitole si subcapitole noi, cum ar fi biologia celulara si moleculara, coagularea fiziologica si patologica, bolile genetice, noi factori de risc, tratamentul interventional in cardiopatia ischemica, tratamentul interventional in bolile congenitale si valvulare castigate, tratamentul prin radiofrecventa in aritmii si altele.
 
Dorinta autorilor este ca acest tratat sa fie util in primul rand cardiologilor, dar si medicilor internisti, medicilor de familie, precum si celorlalti medici si studenti interesati de cunoasterea bolilor cardiace.
 
Prefata
Elaborarea si publicarea unui tratat de cardiologie constituie, in prezent, o realizare greu de atins. Tratatul de fata reprezinta contributia unui numar mare de cardiologi eminenti din centrele universitare ale tarii, carora li s-au asociat tineri cardiologi si experti in explorari neinvazive sau invarive, ca si in interventii chirurgicale si nechirurgicale.
 
Spre sfarsitul unei activitati indelungate in domeniul cardiologiei, de peste jumatate de secol, martor al evolutiei si al unor adevarate revolutii in unele domenii ale cardiologiei, am considerat ca este timpul, ca este bine si necesar sa apara acest tratat.
 
Profesorul meu Charles K. Friedberg afost ultimul mare cardiolog care a scris singur un renumit tratat de cardiologie, in anul 1945. Dezvoltarea cardiologiei si aparitia de noi domenii au facut ca tratatele ulterioare sa fie realizate cu participarea a numerosi cardiologi.

In tara noastra au aparut carti de cardiologie In cadrul unor importante tratate de medicina interna, sub redactia profesorului Lupu, a profesorului Bruckner, a profesorului Paun si a profesorului Gherasim.
Un tratat distinct de cardiologie, in doua volume, afost redactat in 1960, de catre prof dr: B. Theodorescu. La toate aceste carti a colaborat un numar insemnat de cardiologi, fiecare volum reflectand stadiul de cunoastere a bolilor cardiace atins in momentul respectiv.

 
Tratatul de fata, elaborat la cumpana dintre milenii, corespunde unei perioade de progrese accelerate in majoritatea domeniilor cardiologiei.
 
Tehnicile de diagnostic sunt in schimbare si au aparut multe metode terapeutice noi. S-au facut multe descoperiri recente privind bolile genetice cardiace, patogenia aterosclerozei, mecanismele accidentelor coronariene si cerebrale, metoda ecocardiografiei (ECa tridimensionala, ECa de contrast, ECa digitala), metoda Doppler (Doppler tisular, Doppler color spatial), tomografia spiralata, metoda RMN (leziunile coronariene, calcificarile coronariene, tumori, boli congenitale, anomalii ale micilor vase). Au aparut noi achizitii in domeniul aritmiilor, dintre care semnalam: metoda Holter perfectionata, detectarea potentiaielor tardive, cartografia electrica si cea mecanica endocavitara ale ventriculului stang, ablatia prin radiofrecventa In tratamentul aritmiilor si altele.
 
Rezultatele a numeroase trialuri si studii avand ca obiectiv descoperirea unor noi metode de diagnostic si tratament medical, interventional si chirurgical au stat la baza unor ghiduri reactualizate periodic de catre Societatea Europeana de Cardiologie si de catre cele doua societati americane de cardiologie, AHA si ACe.
Aplicarea in practica medicala a acestor ghiduri contribuie la imbunatatirea diagnosticului, la tratamentul optim al bolnavilor si la stimularea unei mai bune organizari a asistentei medicale si a dotarii tehnice cu aparatura si medicatia necesare.
 
Aplicarea in practica medicala a ceea ce s-a dovedit util, valoros, din numeroasele studii, apare ca o necesitate, avand in vedere curba inca ascendenta a mortalitatii si a morbiditatii prin boli cardiovasculare in tara noastra. Dintre bolile cardiovasculare, un loc principal este ocupat de cardiopatia ischemica, de complicatii si de hipertensiunea arteriala. Prevenirea acestor boli, diagnosticarea timpurie si tratarea cat mai apropiata de recomandarile ghidurilor actuale ar duce la o schimbare a tendintelor actuale.
 
Tinand seama de aspectele si achizitiile recente din domeniul cardiologiei, am inclus in acest tratat noi capitole si subcapitole, cum ar fi biologia celulara si moleculara, coagularea fiziologica si patologica, bolile genetice, noi factori de risc, tratamentul interventional in cardiopatia ischemica, tratamentul interventional in bolile congenitale si valvulare castigate, tratamentul prin radiofrecventa in aritmii si altele.
 
Desi au aparut nenumarate progrese in cardiologie, ordinea examenului fiecarui bolnav cardiac ramane in esenta aceeasi: incepe cu examenul clinic si continua cu metodele neinvazive si cu cele invazive, daca este cazul.
Aceasta succesiune se poate modifica, in special in marile urgente cardiovasculare. Dorinta noastra este ca acest tratat sa fie util in primul rand cardiologilor, dar si medicilor internisti, medicilor de familie, precum si celorlalti medici si studenti interesati de cunoasterea bolilor cardiace.
 
O contributie majora la aparitia tratatului l-a avut Editura Medicala Nationala care, prin directorul general, Dan Chiriac, si colectivul redactional condus de d-na Violeta Borzea, a asigurat cele mai bune conditii tehnice si de redactare.
Lucrarea de fata a beneficiat, de asemenea, de exceptionalele conditii tipografice oferite de Regia Autonoma "MonitoruL Oficial", condusa de doamna presedinte Eugenia Ciubancan, careia ii datoram aparitia unor volume comparabile cu editii de prestigiu publicate in lumea medicala inte rnationala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

238,00 lei
280,00 lei (-15%)
Created in 0.299 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.