Tratat de nursing. Ingrijirea omului sanatos si bolnav

Tratat de nursing. Ingrijirea omului sanatos si bolnav
-10%
Preț: 43,47 lei
48,30 lei (-10%)
Disponibilitate: în limita stocului
Anul publicării: 2016
Pagini: 404

DESCRIERE

Tratat de nursing. Ingrijirea omului sanatos si bolnav
 
Acest tratat de nursing, una din primele lucrări de acest gen din ţară, este alcătuit în totalitate în conformitate cu normele prevăzute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii privind instruirea asistentelor medicale şi a moaşelor. În prezent, dar mai ales în viitor, nu se poate concepe ca asistenta medicală, absolventă a unei şcoli medicale, să fie o simplă executantă a instrucţiunilor primite de la superiorii ei ierarhici, ci va trebui să devină o practiciană autonomă, responsabilă pentru prestaţiile sale, fiind în permanentă legătură cu cele mai noi descoperiri ale ştiinţei, aprofundând cunoştinţele din domeniul în care lucrează şi perfecţionându-se în aplicarea tehnicilor specifice. Din acest motiv, lucrarea de faţă vine în întâmpinarea tuturor persoanelor din domeniu şi va constitui un instrument definitoriu în pregătirea şi activitatea asistenţilor medicali.
 
Cuprins:
Ştiinţa nursingului. Concepte şi teorii în nursing. Fiinţa umană. Independenţa/dependenţa. Procesul de nursing (procesul de îngrijire). Nevoia de a comunica cu semenii. Nevoia de a respira. Nevoia de a avea o circulaţie adecvată. Nevoia de a-şi menţine temperatura în limite normale. Evaluarea semnelor vitale. Nevoia de a se alimenta şi hidrata. Nevoia de a elimina. Homeostazia – reechilibrarea hidroelectrolitică. Nevoia de a fi curat şi a-şi proteja tegumentele. Nevoia de a dormi şi a se odihni. Nevoia de a se mişca şi a avea o poziţie corectă. Nevoia de a evita pericolele. Nevoia de a-şi păstra credinţa şi valorile proprii.
Adresabilitate: Asistenţi medicali, cursanţi la şcolile sanitare, formatori de asistenţi medicali.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina - Sanatate

Created in 0.177 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.