Tratat de oftalmologie, 2 volume
1140,00 lei
1200,00 lei (-5%)
Colinde si povesti de Craciun

Tratat de oftalmologie, 2 volume

Tratat de oftalmologie, 2 volume
-5%
Preț: 1140,00 lei
1200,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în limita stocului
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: cartonata
Pagini: 744, 740
Format: 25 x 29 cm
Categoria: Carti

DESCRIERE

Tratat de oftalmologie, 2 volume

 

Traducerea Tratatului de Oftalmologie, autori Myron Yanoff si Jay S. Duker, editia a cincea (ultima), a fost un proiect indelung asteptat si indiscutabil necesar comunitatii oftalmologice din Romania.

 

Abordarea textuala moderna si exhaustiva a diagnosticului si a tratamentului afectiunilor oftalmologice este insotita si completata armonios de numeroase imagini si tabele sugestive. Constructia acestei carti de oftalmologie este gandita nu doar pentru medicul oftalmolog in formare, ci in egala masura si pentru perfectionarea colegilor, datorita prezentarii celor mai recente, inovatoare si eficiente metode de diagnostic si tratament.

 

Un mare atu al acestei traduceri, la care au contribuit cu daruire si rabdare medici oftalmologi cu foarte bune cunostinte de engleza medicala, multi cu o incontestabila activitate in domeniu si care au trecut informatiile prin filtrul experientei profesionale personale, il constituie adaptarea uniforma a terminologiei de specialitate in limba romana. Neologismele stiintifice provenite din literatura de specialitate anglo-saxona au fost integrate si armonizate cu terminologia deja existenta din limba romana.

 

A rezultat un text fluent, precis, un instrument util atat pentru medicul cu experienta, cat si pentru cel aflat la inceputul carierei, o carte pe care speram s-o regasim alaturi de fiecare coleg oftalmolog. Aceasta carte trebuie sa devina un standard indispensabil pentru oftalmologi, asigurandu-se astfel faptul ca toti specialistii vor fi pregatiti unitar, iar termenii de specialitate vor fi corect asimilati si utilizati in limba romana.

 

Speram ca traducerea acestui prestigios tratat sa poata face invatarea oftalmologiei mai atractiva si mai putin dificila. Dorinta mea sincera este ca aceasta carte tradusa in limba romana sa nu fie o povara pentru cei care o vor studia (asa cum a fost adesea pentru traducatori), deoarece intregul continut ofera motivatia si ajutorul adecvat pentru invatarea oftalmologiei moderne prin eliminarea oricaror bariere lingvistice.

 

Multumesc tuturor celor care au contribuit la traducerea si publicarea acestei carti (traducatori, redactori, editori); fara munca si entuziasmul lor, realizarea acestui proiect de anvergura nu ar fi fost posibila. Colaborarea cu o editura si o tipografie de prestigiu a contribuit la finalizarea si, de ce nu, la succesul acestui demers stiintific.

 

CUPRINS:

 

VOLUMUL 1

PARTEA 1: GENETICA

PARTEA 2: OPTICA SI REFRACTIA

PARTEA 3: CHIRURGIA REFRACTIVA

PARTEA 4: CORNEEA SI SUPRAFETELE OCULARE

PARTEA 5: CRISTALINUL

PARTEA 6: RETINA SI VITROSUL

 

VOLUMUL 2

PARTEA 7: UVEITELE SI ALTE INFLAMATII INTRAOCULARE

PARTEA 8: TUMORILE INTRAOCULARE

PARTEA 9: NEUROOFTALMOLOGIA

PARTEA 10: GLAUCOMUL

PARTEA 11: STRABISMUL PEDIATRIC SI AL ADULTULUI

PARTEA 12: ORBITA SI CHIRURGIA OCULOPASTICA

 

 Limba: Romana

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Medicina - Sanatate - Cele mai comentate cărți

105,78 lei
129,00 lei (-18%)
64,00 lei
80,00 lei (-20%)
89,78 lei
99,75 lei (-9,99%)
Created in 0.134 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.