Ultima romantica. Biografia Reginei Maria

Ultima romantica. Biografia Reginei Maria
-25%
Preț: 52,50 lei
70,00 lei (-25%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-588-981-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 516
Format: 15 x 21 cm

DESCRIERE

Ultima romantica. Biografia Reginei Maria
 
Ultima romantică este povestea unei vieți fără asemănare, cu regi, regine, prinți și prințese. La sfârșitul secolului al XIX-lea, a fi principesă născută într-o mare casă domnitoare a Europei era mai mult un neajuns decât un privilegiu. Rațiunile de stat au obligat-o și pe Maria de Edinburgh, nepoata reginei Victoria și a țarului Alexandru al II-lea, să accepte căsătoria cu prințul moștenitor al unui regat foarte tânăr de la porțile Orientului, România.
 
Însă calculele capetelor încoronate și ale politicienilor s-au dovedit cu totul greșite. Ajunsă la București, Maria a descoperit că frumusețea, farmecul și inteligența o îndreptățesc să joace un rol mai important și mai folositor pentru noua sa patrie, pe care a învățat să o iubească pătimaș. Ca regină, Maria a fost simbolul dătător de speranță al României în anii grei ai Primului Război Mondial, fie mergând pe front, fie implicându-se în jocurile aparent subtile ale diplomațiilor occidentale.
 
Ca femeie, a avut pasiuni și decepții, trebuind să lupte cu prejudecățile epocii sale. Ca mamă, a fost împlinită și a îndurat și durerea pierderii unui fiu. Ca scriitoare, a cunoscut succesul în țara ei și în întreaga lume. Ca personalitate, iradiantă și excentrică, a fost favorita presei internaționale, care a răsfățat-o cu superlative. Ca personaj istoric, a învins uitarea, chiar și în timpurile în care în patria sa nu mai era îngăduit să se vorbească despre marile simboluri și despre marile personalități. A fost, cu adevărat, ultima romantică a unei epoci irepetabile.

„Ultima romantică este povestea regalităţii luate de valurile crude ale secolului al XX-lea. Hannah Pakula combină erudiţia cu eleganţa narativă într-o fascinantă redare a unei vieţi pline de iluzie, dramă şi patos.“
ARTHUR M. SCHLESINGER, JR., istoric şi om politic american

„Hannah Pakula are un stil clar, precis, încărcat de spirit. Regina Maria este una dintre acele personalități fascinante care marchează trecerea de la secolul al XIX-lea la secolul al XX-lea, legând lumea de dinaintea Primului Război Mondial de cea care i-a urmat. Hannah Pakula recreează lumea reginei Maria şi dovedeşte că aceasta a fost o personalitate a istoriei cu totul ieşită din comun.“
ROBERT K. MASSIE, istoric, laureat al Premiului Pulitzer

După ani de cercetări minuțioase în biblioteci și în arhive, Hannah Pakula a scris una dintre cele mai bune biografii de personalități istorice, care l-a sedus până și pe marele scriitor Graham Greene. Mai întâi trebuie salutată ambiția autoarei de a recompune tabloul istoric al unei vieți fabuloase valorificând toate sursele care i-au stat la îndemână, cărți, documente, corespondență și, în vremuri în care era aproape imposibil să ajungi la ele, jurnalul personal al Mariei și peste 1 200 de scrisori intime, aflate la Arhivele Statului de la București. Apoi trebuie salutate observațiile istorice pătrunzătoare, notele de umor și de ironie și mai ales stilul acestei cărți, agreabil și alert, vădind un puternic talent scriitoricesc, pe care l-a probat și în alte două biografii, una a împărătesei Victoria a Prusiei, iar cealaltă a lui Soong Mei-ling, soția liderului chinez Chiang Kai-shek.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Literatura universala

56,24 lei
74,99 lei (-25%)
22,42 lei
29,90 lei (-25,02%)
18,67 lei
24,90 lei (-25,02%)
14,92 lei
19,90 lei (-25,03%)
29,92 lei
39,90 lei (-25,01%)
18,67 lei
24,90 lei (-25,02%)
37,42 lei
49,90 lei (-25,01%)
33,67 lei
44,90 lei (-25,01%)
33,67 lei
44,90 lei (-25,01%)
37,42 lei
49,90 lei (-25,01%)
Created in 0.147 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.