Ultrasonografia in practica clinica

Ultrasonografia in practica clinica
-10%
Preț: 330,75 lei
367,50 lei (-10%)
Disponibilitate: în curs de apariție - IN CURS DE RETIPARIRE
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 744

DESCRIERE

Ultrasonografia in practica clinica. Radu Ion Badea, in colaborare cu Monica Platon Lupsor si Lidia Ciobanu
 
Ultrasonografia a ajuns să fie aplicată în toate domeniile medicale, este o metodă neinvazivă, în continuă dezvoltare, cu o valoare informațională care contribuie uneori decisiv la creșterea performanței actului medical. În acest context, lucrarea de față poate fi considerată un ghid de bună practică ultrasonografică, o carte-reper în literatura medicală, oglindind o experiență clinică formidabilă. Rostul ei este de a informa medicul clinician despre cum trebuie să folosească un echipament ultrasonografic în scop diagnostic în practica obișnuită. Noțiunile sunt prezentate pornind de la cele mai simple, cum ar fi teoria ultrasunetelor, tipuri de aparate, la unele mai complexe (aspecte ce decurg din informații reale sau erori, tehnici ultrasonografice etc.), urmează apoi noțiuni de anatomie convențională, modele de imagini, diverse aspecte normale și patologice și, în final, un număr impresionant de cazuri clinice. Ilustrarea patologiei prin prezentarea unor observații clinice reale este cu siguranță soluția ideală pentru a transmite toate elementele conceptuale.

Cuprins: Ultrasonografia. Definiție. Principii. Tehnici. Noțiuni de bază. Terminologie și semiologie ultrasonografică. Standarde de imagine. Anatomia ultrasonografică și descriptivă a abdomenului și pelvisului. Secțiuni de bază. Tehnici de explorare. Modele de imagini folosite în ultrasonografie. Imagini elocvente, tipice și atipice. Pictorial comentat. Dicționar explicativ de termeni și expresii folosite în ultrasonografie. Cazuri clinice: Ficat. Colecist. Căi biliare. Pancreas. Spațiul retroperitoneal. Splina. Tub digestive. Peritoneu. Mezenter. Cavitate peritoneală. Aparat urinar. Aparat genital feminin. Aparat genital masculine. Perete toraco-abdominal. Structuri superficiale.

Adresabilitate: Medici clinicieni de diferite specialități, practicieni, radiologi.
Număr figuri in carte: 1207

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Ultrasonografia in practica clinica

Nu pot sa cred ca a aparut!!!
Created in 0.120 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.